Twierdza Mrocznego Wiatru - problem

Spellforce: Shadow of the Phoenix
Post Reply
Guest

Twierdza Mrocznego Wiatru - problem

Post by Guest »

A więc mam problem z samą końcówką misji. Stoję już pod więzieniem Wojownika Cienia. Problem w tym, że muszę jakoś zablokować wejścia do jaskiń. Otóż problem polega na tym, że jak tylko armią odchodzę na chwilę od jaskini to od razu wychodzą z niej ostrza. Co mam zrobić, żeby te ostrza nie wyłaziły?
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Bierzesz po kilku ludzi z armii i zostawiasz koło wejścia... Reszta idzie dalej.
Image
Image
Image
Guest

Post by Guest »

Problem w tym, że jak zostawiłem dokładnie 12 ludzi + tytana przy jednej jaskini, a resztą armii ruszyłem na inną jaskinie ostrza wylazły z tej bronionej i rozniosły straż. Jednak, gdy stała cała armia ostrza nie wychodziły. Może zależy to od liczby? Jeśli tak to ile jednostek musze postawić przy jaskini?
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Wprowadź ich do jaskini (najdalej gdzie wejdą) i po kombinuj z liczbą, bo już nie pamiętam po ilu rozstawiałem. Spróbuj z 20 i obniżaj liczbę po jednym, aż się ostrza nie pojawią. Na wszelki wypadek stój wtedy avaterem niedaleko, żeby nie stracić armii.
Image
Image
Image
Guest

Post by Guest »

Ja podszedłem całą armią, coś tam się w jaskini zdezaktywowało (jak po zniszczeniu wrogiego obozu-taki biały promień), potem sobie spokojnie całą armią odszedłem i już się nie pojawiali.... Z tym że jakoś tak to dziwnie zrobiłem, że najpierw rozwaliłem kowala dusz, a dopiero potem ostrza z jaskiń :P może to też miało wpływ...
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Ja uważam, że liczba jednostek postawionych nie ma znaczenia, ale mogę się mylić. Może za daleko ustawiłeś żołnierzy? Spróbuj jak najbliżej wejścia. Pokombinuj :)
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

Wydaję mi się, że rozwiązałem problem. Wszedłem żołnierzami jak najgłębiej do tej jaskini. U mnie wystarczy 6 strażników, choć podejżewam, że i 1 by starczył. Cały pic polega na tym, aby stanąć w miejscu tego niewidzialnego punktu, z którego powstają ostrza
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

A nawet niedaleko niego :wink: Mi też wystarczył jeden kraś :wink:
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Ja to elfami zrobiłem. Łatwiej. Co do tych jaskiń to wystarczy tylko jedna jednostka.
Image
Guest

Post by Guest »

Ja tam olałem te jaskinie i po prostu uwolniłem tego gościa i zwiałem do portalu.
Post Reply