Książki...

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Doyle
Łupieżca tematów

Książki...

Post by Doyle »

Co czytacie? Jaki jest wasz ulubiony gatunek, autor?

Ja, jak mam czas na czytanie (coraz mniej niestety...) to najczęściej sięgam po książki fantasy. Najbardziej lubię Tolkiena (wszystkie utwory), później jest Christopher Paolini (Dziedzictwo) , Andre Norton (seria Świat Czarownic), oraz Rowling (Harry Potter).
Image
Image
Image
Guest

Post by Guest »

Ja Świat dysku,Dziedzictwo,Władce Pierścieni,Wszystko z warcrafta,Harry Potter,Mroczny mag,Czarna Magia i wiele, wiele innych. Jestem tak zwanym bibliofilem ,mam 2 ściany całe w książkach.
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Najlepszy na świecie jest Tolkien i nikt ani nic tego nie zmieni.
PsychoX1989
Zbrojny w klawiaturę

Post by PsychoX1989 »

Ja nie lubię Tolkiena książek. Np. czytałem "Hobbit czyli tam i z powrotem" Czytałem ją na siłę chyba, aby zobaczyć czy mi się spodoba. Dla mnie nie jest najlepszy na świecie.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Ja lubię wszystkie książki z dreszczykiem i fantazją np. Harry Potter.
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

Może w twoim świecie Kafar najlepszy jest Richard A. Knaak i Mel Odom napisali serie książek diablo polecam wiele o magi demonach klątwach i pradawnych magach wizjerei
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Matko ludzie jak wy możecie czytać książki o demonach i klątwach ?

Ja gdy takie czytałem to szybko kończyłem lekturę by w nocy nie mieć koszmarów .

Z znormalizowanych książek lubię też lektury szkolne .
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Czytałem Richarda A. Knaaka i faktycznie był ciekawy, ale że nie było wszystkich jego książek to pszybko skończyłem. Chyba najlepsze serie to Diablo i Dragonrealm (najlepiej mi się czytało). Były też, Kroniki Wampirów Anne Rice (raczej dla ludzi o mocnych nerwach, żołądkach ze stali (niektóre fragmenty są po prostu poryte...) Pierwsze części ledwo dałem radę przeczytać, bo... (kto przeczyta ten zrozumie, które fragmenty to spowodowały)
Image
Image
Image
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

no ja to na razie w diablo smakuje może potem na deser kroniki wampirów

psota no każdy ma własny gust a o gustach się nie dyskutuje

ja lubię taki książki czytam dopiero diablo dziedzictwo krwi jestem w momencie kiedy Drognan zabrał Noreca do domu Horazona.
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
Guest

Post by Guest »

Czytał ktoś kiedyś Kinga, Bakera ,albo Lovercrafta. Sama klasyka gatunku (horror). Najlepszy ' Bakera. Mam jeszcze jedno pytanie ,a mianowicie: Czy ktoś czytał zakazaną
iedozwoloną książkę.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Nigdy się nas takie nie pokusiłem. A ja mam takie pytanko przeczytał ktoś całą Biblie ?
Guest

Post by Guest »

Ja przeczytałem 2 razy oraz Koran (nieoficjealny). Od razu mówie że nie wyznaje islamu.
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

Ja mam zakazaną książkę coś o faszyzmie od razu mówię nie czytałem i nie zamierzam

za dużo historii
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Ja lubię fantastykę i wszystko co jest nie z tego świata :) Z lektur nie wiele przeczytałam, ale na moim koncie mam Harrego, Dziedzictwo, Archanioła, kilka o przyrodzie (losy zwierząt itp. np. Wadera) i jestem w trakcie czytania Siewcy Wiatru :)
Spoiler:
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Siewca Wiatru? Coś mi się niejasno kojarzy.

Ja wczoraj zacząłem i skończyłem "Panów i Damy" Pratchetta i mam za sobą całą serię o wiedźmach ^^ i poluję na pierwszą część Dragonlance - Smoki jesiennego zmierzchu. Jako jedynej nie ma w empiku, pozostałe części są -.-

Po tym krótkim poście chyba nie muszę mówić, że czytam fantasy? Inne gatunki omijam zwykle szerokim łukiem ;]

@Psota, piszesz że lubisz książki z dreszczykiem (pominę tu ten "idealny" przykład), a nie lubisz klątw, demonów etc? o.O Jedno zaprzecza drugiemu.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Post Reply