Niebieski klejnot krwi

Spellforce: Breath of Winter
Locked
Sylar
Zaklinacz słów

Niebieski klejnot krwi

Post by Sylar »

Kolejny problem. Wykonałem wszystkie zadania dotyczące tego, zrobiłem już wszystkie zadania dotyczące tworzenia z kości i mam cay set... prawie. Musze zrobić zbroję berserkera i brakuje mi składnika. Gdzie znajduje się niebieski klejnot krwi? Nie błękitny bo ten już mam tylko niebieski.
Image
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

A Handlarze to nie łaska? W tirganach jest jakaś kupczyni co ma klejnotki, poszukaj...
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Wiem o tym i obszedłem wszystkich możliwych kupców. Lucjusz miał najwięcej klejnotów i noży ale niestety nie miał akurat tego tak samo jak i reszta kupców.
Image
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Błękitny = niebieski

Miała go jakaś przekupka w Tirganach. Też miałem ten problem, nie wykrywało w ekwipunku kamienia krwi. Niestety, nic na to nie poradzisz.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Guest

Post by Guest »

Zbroje berserkera można znalaźć chyba ;P
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

W trybie swobodnym tak, ale nie w kampanii Aryna
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Guest

Post by Guest »

Są dwa klejnoty niebieski (u handlarza w Tirganach) i błękitny (można gdzieś znaleźć). I jeszcze jedno gdzie można znaleźć żółty klejnot krwi.
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

U mnie wyglądało to w ten sposób:

Jak miałem już wszystkie części kości i klejnoty krwi (nie wszystkie), udałem się do tego ołtarza gdzie przy próbie zrobienia przedmiotu (chciałem miecz), oczywiście wyskoczyła opcja ze brakuje co najmniej jednego przedmiotu). Brakowało mi noża, bo nie kupowałem, ale zauważyłem przy okazji, że do miecza potrzebny jest fioletowy klejnot krwi. Po dokonaniu zakupu kościanego noża (szt. 3), miecz wykonałem, ale... z ekwipunku zniknął klejnot niebieski!!!, fioletowy jest tam nadal. Ale co za tym idzie, zbroi nie mogę zrobić, bo nie mam niebieskiego klejnotu, który powinienem mieć bo do zrobienia miecza powinno zabrać fioletowy.

Wczytam ostatniego save 'u. Niestety błękitny jak na razie mi się nie przydał. Hełmu tez jeszcze nie zrobię, bo nie mam żółtego klejnotu, ale się go pewnie niedługo znajdzie (gdzie żółty jeszcze nie wiem bo Oddech Zimy przechodzę pierwszy raz).

Edit

Wczytałem save. Zacząłem od pancerza i tym razem się udało, mogłem stworzyć zarówno pancerz jak i miecz. Ale sprawdziłem w ekwipunku, i fioletowy klejnot (teoretycznie potrzebny do stworzenia miecza) nadal tam jest, wiec teraz nie wiem czy nie będzie szopki, jak znajdę żółty i będę chciał zrobić hełm, czy czasem znów mu się nie poprzestawia i nie będzie żądał niebieskiego klejnotu. Jak tylko mi się uda znaleźć ten żółty klejnot to spróbuje zrobić hełm i napisze jak poszło.

Pozdrawiam wszystkich, milej gry, idę w Dolinę Bezcienia :)
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

A tak nawiasem... gdzie jest żółty klejnotek? :]

Szukam po wszystkich mapach aż do Shal 'Dun i nie znalazłem jeszcze żółtego.. :( Zbroje i kostur już mam, na hełm tez wszystko oprócz kamyczka
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Argh! Nienawidzę, jak ktoś nie szanuje mojej pracy! Specjalnie przeszłam cały BoW, aby ludzie takich durnych pytań nie zadawali. Warn się należy jak nic! Natychmiast odmaszerować to tematu "Odpowiedzi na najczęstsze problemy graczy" w poradach!
Spoiler:
Locked