pomoc z misją

Post Reply
Guest

pomoc z misją

Post by Guest »

Cześć potrzebuje pomocy ponieważ nie wiem o co chodzi z misja w SpellForce2 Władca Smoków:

Akt:Nosiciel Dusz

Rozdział: Ślady pierwszych ludzi

Ślady nosiciela dusz

gdzie jestem: Okręt-miasto

nie wiem co tam trzeba zrobić pomóżcie
Bezix
Łowca postów
Postać w RPG: Terill Senus

Post by Bezix »

Połaź trochę po statku i poszperaj w skrzyniach. W którejś skrzyni powinien chyba być klucz. Gdy go znajdziesz ( ten cały klucz ), musisz udać się na południowy wschód statku ( w prawym dolnym rogu ), jeśli znajdziesz pewne zimowe miejsce, a w nim zamrożony Skerg Urgi i Żmij, to oznacza, że jesteś w dobrym miejscu, od niego musisz trzymać się lewej krawędzi ( tzn. idziesz trochę w lewą stronę od tego zimowego miejsca i idziesz blisko jej krawędzi ) aż dojdziesz do zamku ( tego, którego otwiera się kluczem ) i otwierasz go. Zaatakują Cię szkielety magowie, a przy ich dowódcy ( Kluczniku bodajże ) znajdziesz klucz do otwarcia drzwi do wcześniej wspomnianego "zimowego miejsca". Odmrażasz Skerga i Żmija, temu pierwszemu będziesz musiał zrobić miksturę ocieplającą, a temu drugiemu, będziesz musiał przynieść jedzenie ( w późniejszej części gry ). Gdy stworzyłeś miksturę, dajesz ją Skergowi i rozpoczynasz z nim rozmowę. Dalej nie będzie trudności, ponieważ Urgi, będzie dawał Ci wskazówki.
Guest

Post by Guest »

ale jednej skrzynie nie mogę otworzyć pisze na niej M,Młot,Moneta
Bezix
Łowca postów
Postać w RPG: Terill Senus

Post by Bezix »

Tej skrzyni nie trzeba otwierać. Przyznam, że sam do tej pory jej nie otworzyłem, nie wiem co tam jest, ale nie o to chodzi. W pewnej skrzyni powinien być owy klucz, a jeśli nie będzie go w żadnej skrzyni, to przy którymś z potworów ( nie widma! ). Jeśli i tak go nie będzie to sprawdź czy przypadkiem gdzieś nie leży.
Guest

Post by Guest »

klucz znalazłem był w książce poszłem tam pokonałem te potwory uwolniłem tego skrybe i żmije żmiji dałem jeść a skrybie robie miksture mam 2 składniki zielony i żółty

mam przy sobie jeszcze jakiegoś gościa chyba Argon ma ty monki (coś takiego podobne do widma tylko przyjazne) nie wiem co dalej mam robić gdzie jest jakiś teleport lub coś w tym rodzaju
zefir1990
Niemy Mędrzec

Post by zefir1990 »

siema mam problem z misjami fortyfikowanie stanowisk i brama bezimiennych proszę o pomoc

Post z danym zapytaniem/problemem piszemy jeden i w przeznaczonym do tego temacie. Skoro napisałeś kilka, na dodatek porozrzucanych po różnych tematach - pozostałe zostają usunięte.

Kolejny tego rodzaju wybryk zostanie ukarany ostrzeżeniem //STL
MrMat
Skrytopisarz

zefir1990

Post by MrMat »

zefir1990 przy Bramie Bezimiennych jest dosyć łatwa taktyka, na początku rozbudowujesz kilka wieżyczek od bramy i od tyłu, później zniszcz na początku ten obóz na górze jest on bardzo łatwy do rozbrojenia jest tam mała ochrona ale dużo wiezyczek ale możesz sobie przesyłać wsparcie jeśli dużo twoich jednostek zginie, poświcaj ich tyle ile możesz bo tam rozbudujesz swój główny obóz, budujesz te warsztaty sraty przy bramie bezimiennych... budujesz żołnierzy dużo robotników z 15 gdzieś i robisz tzw. prze ze mnie przemyt :wink: ustawiasz żołnierzy orków obok robotników i prowadzisz ich do tego obozu który zniszczyłeś ale nie drogą którą przychodzą wrogowie bo jest jeszcze 3 przejście po lewej stronie od kwatery głównej, zwane przeze mnie tylną ucieczką :) potem rozbuduj tam fabryki surowców czyli odlewnie i tak dalej a na sam koniec przyprowadź tam wszystkich swoich ludzi tylną ucieczką i wybuduj tam kwatere główna i tak dalej... i tam nie musisz się spodziewać ataków ze strony wroga, jeśli się tam rozbudujesz będziiesz miał spokój a potem już z górki, na początku zbierz bohaterów i rozejrzyj się po tym obozie bo zostało kilka przeciwników w tym "Radca" i Demony i do tego pare skrzyń, potem zbuduj wielką armie składającą się głównie z łuczników czyli m.in 30 łuczników 10 wojowników, i bohaterów i ruszaj będzie łatwo jak z jedzeniem kawałka pizzy. Pamiętaj o rozbudowie fabryk surowców
Post Reply