Problemy Newbie ;D
-
Guest
Problemy Newbie ;D
Niedawno poszukiwałem w domu jakiejś ciekawej gry i znalazłem SpellForce. Na początku gra była prosta i nie miałem problemu z jej przejściem. Doszedłem jednak do mapy Cień Drzew i nijak nie mogę jej przejść. Zmieniałem postać 3 razy i ani razu nie przeszedłem tej mapy. Albo niszczyli mi Menhir albo niszczyli moją bazę. W związku z tym mam takie pytanie. Czy ktoś mógłby mi poradzić jak przejść tą mapę? I jeszcze jedno. Który mag/wojownik jest najlepszy. Grałem osobiście magiem żywiołów, lekkozbrojnym wojownikiem i łucznikiem i zawsze ginąłem w Cieniu Drzew. Pomóżcie ludzie!
No ja ze swojej strony radziłbym spróbować jak najszybszego rush 'u. Bo im więcej czasu mija tym będzie gorzej. Spróbuj najpierw zniszczyć 2 boczne obozy jak najszybciej, a potem te 3 na górze. Wiem, to trudna misja, trzeba się bardzo sprężać z surowcami, ale jak już zaczniesz opanowywać sytuację to nie powinieneś stracić kontroli. Surowce najważniejsze
.
-
Guest
-
Guest
Kafar, nawet jakbyś miał 50 punktów "Pomógł" to niekoniecznie ci warna usunę.
Co do Cienia Drzew. Tak, wydaje mi się, że jest to jedna z trudniejszych map. Pierwsze co należy zrobić, to wyczyścić teren przed przełęczą z pająków i bandytów. Następnie uaktywniasz monument i robisz to co zawsze. Nie zbliżaj się avatarem do przełęczy. Kiedy będziesz miał już trochę surowców, zbuduj kilka wież przed przełęczą, a avatara zostaw gdzieś dalej, ponieważ za tobą chodzi Einar i reszta hołoty i w wirze walki, mogliby przejść przez przełęcz. Fakt, mało arii jest na tej mapie, dlatego uzbieraną arię przeznacz na ulepszenie dla kapłanów i na samych kapłanów. Magów nie twórz, bo się zupełnie nie opłaca. Kiedy już będziesz miał komplet wojów, przechodzisz przez przełęcz i tuż za przełęczą poczekaj na dużą grupkę goblinów. Kiedy ją pokonasz, leć dalej, a obóz goblinów zniszcz avatarem. Później, w skrzyni znajdziesz duże kwatery. Zbuduj je, zajmij wcześniej drugą studnię arii i stwórz tytana. Kolejno, na północy zajmij monument, uzupełnij ewentualne straty i zabijasz resztę orków. Powodzenia
.
PS. Nie używaj kodów, nie warto
Co do Cienia Drzew. Tak, wydaje mi się, że jest to jedna z trudniejszych map. Pierwsze co należy zrobić, to wyczyścić teren przed przełęczą z pająków i bandytów. Następnie uaktywniasz monument i robisz to co zawsze. Nie zbliżaj się avatarem do przełęczy. Kiedy będziesz miał już trochę surowców, zbuduj kilka wież przed przełęczą, a avatara zostaw gdzieś dalej, ponieważ za tobą chodzi Einar i reszta hołoty i w wirze walki, mogliby przejść przez przełęcz. Fakt, mało arii jest na tej mapie, dlatego uzbieraną arię przeznacz na ulepszenie dla kapłanów i na samych kapłanów. Magów nie twórz, bo się zupełnie nie opłaca. Kiedy już będziesz miał komplet wojów, przechodzisz przez przełęcz i tuż za przełęczą poczekaj na dużą grupkę goblinów. Kiedy ją pokonasz, leć dalej, a obóz goblinów zniszcz avatarem. Później, w skrzyni znajdziesz duże kwatery. Zbuduj je, zajmij wcześniej drugą studnię arii i stwórz tytana. Kolejno, na północy zajmij monument, uzupełnij ewentualne straty i zabijasz resztę orków. Powodzenia
PS. Nie używaj kodów, nie warto
Spoiler:
-
Guest
Dzięki Ci Sorvina. Twoje posty zawsze najbardziej mi pomagają, bo piszesz prosto i zrozumiale. Nie to żebym innych się czepiał, ale chwilowo to ja nie znam terminów typu "rush" itp.
Dzięki wszystkim za pomoc.
P.S. Sorvina ja nigdy nie cheatuje ;D
P.S.2. Jeśli mam Ciężkozbrojnego wojownika, to opłaca się iść w jakąś magię? Jeśli tak to w jaką?
Dzięki wszystkim za pomoc.
P.S. Sorvina ja nigdy nie cheatuje ;D
P.S.2. Jeśli mam Ciężkozbrojnego wojownika, to opłaca się iść w jakąś magię? Jeśli tak to w jaką?
Jedni mówią, że opłaca się robić połączenie wojownika i maga, inni zaś mówią, że to marnotrawstwo. Zależy od tego jakiego ty wolisz bohatera. Od razu mówię, że nie dasz rady doprowadzić umiejętności walki i magii to maksymalnego poziomu, bo na pewno zabraknie ci punktów cech, ale levele będą na dobrym poziomie. Co do magii, to możesz wybrać białą albo żywiołów. Magii umysłu nie polecam.
Spoiler: