Problemy Newbie ;D

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Guest

Problemy Newbie ;D

Post by Guest »

Niedawno poszukiwałem w domu jakiejś ciekawej gry i znalazłem SpellForce. Na początku gra była prosta i nie miałem problemu z jej przejściem. Doszedłem jednak do mapy Cień Drzew i nijak nie mogę jej przejść. Zmieniałem postać 3 razy i ani razu nie przeszedłem tej mapy. Albo niszczyli mi Menhir albo niszczyli moją bazę. W związku z tym mam takie pytanie. Czy ktoś mógłby mi poradzić jak przejść tą mapę? I jeszcze jedno. Który mag/wojownik jest najlepszy. Grałem osobiście magiem żywiołów, lekkozbrojnym wojownikiem i łucznikiem i zawsze ginąłem w Cieniu Drzew. Pomóżcie ludzie!
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

No ja ze swojej strony radziłbym spróbować jak najszybszego rush 'u. Bo im więcej czasu mija tym będzie gorzej. Spróbuj najpierw zniszczyć 2 boczne obozy jak najszybciej, a potem te 3 na górze. Wiem, to trudna misja, trzeba się bardzo sprężać z surowcami, ale jak już zaczniesz opanowywać sytuację to nie powinieneś stracić kontroli. Surowce najważniejsze :P.
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

1.Wyczyść całą mapę z wrogów przed przełęczą.

2.Z rekrutuj armię 50 jednostek.

3.Zaatakuj Przełęcz.

4.Atakuj obóz.

5.Zrób duże kwatery i przyzwij tytana.

6.Stopniowo atakuj kolejne obozy.

Ostatecznie daj mi sejwa to ci przejdę.
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

hmm jak ja miałem te 50 jednostek to już naszła mnie wielka fala tych potworów, więc trzeba się też spieszyć.
Guest

Post by Guest »

A skąd ja mam wziąć tytana? I co to ten rush? A i jeszcze który obóz najpierw zniszczyć? Ten na górze czy z prawej?
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

rush jest to wzięcie wszystkich jednostek i zaatakowanie wroga (w tym wypadku bazy wroga) tytana rekrutuje się w dużych kwaterach.
Guest

Post by Guest »

Odpowie ktoś na to pytanko?
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Duże kwatery,paladyna i zbrojnego znajdziesz w pierwszym obozie.Mam jeszcze jedną możliwość.Cheaty.
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Co do avatara, to każdy jest dobry. To tylko kwestia gustu i tego, czym ci się najlepiej gra.
Guest

Post by Guest »

Dzięki ziomki za pomoc. No i jeszcze jedno. Skąd wziąć dużo arii? Bo w obozie bandytów jest tylko 1 złoże, a po drodze do następnego, wielkiego są tylko 2 złoża. Nie mam więc tyle arii żeby ulepszyć mentatów i zaklinaczy.
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Bardziej bym proponował ci skupić się na workach(wojownikach)
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Spoko jak byś mógł daj mi punkt pomocy bo zbieram żeby warna wykasować.
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Kafar, nawet jakbyś miał 50 punktów "Pomógł" to niekoniecznie ci warna usunę.

Co do Cienia Drzew. Tak, wydaje mi się, że jest to jedna z trudniejszych map. Pierwsze co należy zrobić, to wyczyścić teren przed przełęczą z pająków i bandytów. Następnie uaktywniasz monument i robisz to co zawsze. Nie zbliżaj się avatarem do przełęczy. Kiedy będziesz miał już trochę surowców, zbuduj kilka wież przed przełęczą, a avatara zostaw gdzieś dalej, ponieważ za tobą chodzi Einar i reszta hołoty i w wirze walki, mogliby przejść przez przełęcz. Fakt, mało arii jest na tej mapie, dlatego uzbieraną arię przeznacz na ulepszenie dla kapłanów i na samych kapłanów. Magów nie twórz, bo się zupełnie nie opłaca. Kiedy już będziesz miał komplet wojów, przechodzisz przez przełęcz i tuż za przełęczą poczekaj na dużą grupkę goblinów. Kiedy ją pokonasz, leć dalej, a obóz goblinów zniszcz avatarem. Później, w skrzyni znajdziesz duże kwatery. Zbuduj je, zajmij wcześniej drugą studnię arii i stwórz tytana. Kolejno, na północy zajmij monument, uzupełnij ewentualne straty i zabijasz resztę orków. Powodzenia :).

PS. Nie używaj kodów, nie warto :wink:
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

Dzięki Ci Sorvina. Twoje posty zawsze najbardziej mi pomagają, bo piszesz prosto i zrozumiale. Nie to żebym innych się czepiał, ale chwilowo to ja nie znam terminów typu "rush" itp.

Dzięki wszystkim za pomoc.

P.S. Sorvina ja nigdy nie cheatuje ;D

P.S.2. Jeśli mam Ciężkozbrojnego wojownika, to opłaca się iść w jakąś magię? Jeśli tak to w jaką?
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Jedni mówią, że opłaca się robić połączenie wojownika i maga, inni zaś mówią, że to marnotrawstwo. Zależy od tego jakiego ty wolisz bohatera. Od razu mówię, że nie dasz rady doprowadzić umiejętności walki i magii to maksymalnego poziomu, bo na pewno zabraknie ci punktów cech, ale levele będą na dobrym poziomie. Co do magii, to możesz wybrać białą albo żywiołów. Magii umysłu nie polecam.
Spoiler:
Post Reply