Co byście powiedzieli, by się skrzyknąć i każdy, kto grał, dopisze tu kilkanaście zdań własnej opinii?
Faith In Destiny - zbiorowa recenzja!
Faith In Destiny - zbiorowa recenzja!
Zająłbym się nią sam, ale w obecnej chwili nie mam możliwości zdobycia FiD - a potrzebna jest notka dot. wydania dodatku na stronę 
Co byście powiedzieli, by się skrzyknąć i każdy, kto grał, dopisze tu kilkanaście zdań własnej opinii?
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
-
MagnusArias
- Tańczący z warnami
- Postać w RPG: Thalon Van Leyen
Re: Faith In Destiny - zbiorowa recenzja!
Na półtorej godziny grania (tutorial + 2 plansze), to stwierdzam sporo niedociągnięć, ale również plusów:
- w c**j długo się ładuje wszystko
- częste cutscenki, długie
- denerwujący autosave
- średniej jakości dźwięk
- bardzo krótka...
- ...i cholernie szybkie lvl'owanie
- niektórzy przekoksowani wrogowie
+ przyzwoity wygląd menu
+ grafika dość porządna (1920x1080, ustawienia na high)
+ umiejętności specjalne
Podsumowując, "Dodatek" nie jest jakiś zajebisty. Poziom trudności nie powala (spokojnie można przejść w kilka godzin na najwyższym poziomie). Jedynie co mi się podobał wygląd gry (ach ,to HD
)
Moja ocena: 5,5/10
//Edytowałem trochę info
- w c**j długo się ładuje wszystko
- częste cutscenki, długie
- denerwujący autosave
- średniej jakości dźwięk
- bardzo krótka...
- ...i cholernie szybkie lvl'owanie
- niektórzy przekoksowani wrogowie
+ przyzwoity wygląd menu
+ grafika dość porządna (1920x1080, ustawienia na high)
+ umiejętności specjalne
Podsumowując, "Dodatek" nie jest jakiś zajebisty. Poziom trudności nie powala (spokojnie można przejść w kilka godzin na najwyższym poziomie). Jedynie co mi się podobał wygląd gry (ach ,to HD
Moja ocena: 5,5/10
//Edytowałem trochę info
http://www.youtube.com/user/95MagnusAri ... &flow=grid - Majne kowers
Powiem szczerze że jestem fanem całej serii SpellForce 1 oraz 2 ale FiD to "totalna pomyłka". Tym bardziej tyle czasu opóźnienia, NG postarało by się i dodało coś od siebie. . .
* Grę można przejść w 1 - 1,5 godziny z czego większość to pokonywanie wrogów o przesadnej sile i obronie + rozdawanie punktów umiejętności.
* Gra ma 4 mapy: 1 z tutkiem, 2-ga połączanie RTS i cRPG + łączy ją portal do kopalni krasnoludów (3-cia osobna mapka cRPG), i 4-ta ekstra mała zrobiona chyba w 5 min. z nieoczekiwanym zakończeniem gry.
* Pomijam komentowanie dziwnych animacji (to chyba dzieło NordicGames) i błędy (na 2 mapie wybór Szaikan powoduje prawdopodobne wysypanie się gry - łącznie z save'ami, zacinanie się postaci w drodze do kopalni), kiepskie głosy itp.
* Niby wprowadzono obsługę ekranów 16:9 ale wszytko z UI jest rozciągnięte, jedynie mapki wyglądają lepiej.
* Ach no i fabuła na kolanie napisana . . . to najbardziej boli.
Z długość gry - a właściwie z tego jak jest krótka można wywnioskować że NG wziął to bo było już zrobione podłożył swoje logo i siadł na laurach olewając wszystko. Ni jak ten dodatek nie ma się do poprzednich jakichkolwiek dodatków do SF czy SF2. Ekipa 2 czy też 3 osób (znających silnik gry) śmiało mogła by korzystając poprzednich elementów SF2 zrobić ten dodatek w kilka tygodni... Pomijam już cenę, totalna porażka, gwóźdź do trumny i tyle powiem.
Po tym "dodatku" wątpię że powstanie cokolwiek związane z SpellForce . . .
* Grę można przejść w 1 - 1,5 godziny z czego większość to pokonywanie wrogów o przesadnej sile i obronie + rozdawanie punktów umiejętności.
* Gra ma 4 mapy: 1 z tutkiem, 2-ga połączanie RTS i cRPG + łączy ją portal do kopalni krasnoludów (3-cia osobna mapka cRPG), i 4-ta ekstra mała zrobiona chyba w 5 min. z nieoczekiwanym zakończeniem gry.
* Pomijam komentowanie dziwnych animacji (to chyba dzieło NordicGames) i błędy (na 2 mapie wybór Szaikan powoduje prawdopodobne wysypanie się gry - łącznie z save'ami, zacinanie się postaci w drodze do kopalni), kiepskie głosy itp.
* Niby wprowadzono obsługę ekranów 16:9 ale wszytko z UI jest rozciągnięte, jedynie mapki wyglądają lepiej.
* Ach no i fabuła na kolanie napisana . . . to najbardziej boli.
Z długość gry - a właściwie z tego jak jest krótka można wywnioskować że NG wziął to bo było już zrobione podłożył swoje logo i siadł na laurach olewając wszystko. Ni jak ten dodatek nie ma się do poprzednich jakichkolwiek dodatków do SF czy SF2. Ekipa 2 czy też 3 osób (znających silnik gry) śmiało mogła by korzystając poprzednich elementów SF2 zrobić ten dodatek w kilka tygodni... Pomijam już cenę, totalna porażka, gwóźdź do trumny i tyle powiem.
Po tym "dodatku" wątpię że powstanie cokolwiek związane z SpellForce . . .
Zaznaczyłbym beznadziejną fabułę, gdzie bohater jest głupszy od buta. Poza tym nowa rasa, strasznie przesadzona. Dodano tylko trzy nowe czary z czego fajna może być co najwyżej teleportacja, ale ją dali w końcowej fazie gry. Na dobrą sprawę zamiast grać nudziłem się przed scenkami. Jedna się skończyła - już biegnę w inne miejsce na mapie, by bronić np. obóz. Bach ! Druga i cała nasza kontrola nad grą utracona. Zresztą - taką kampanię równie dobrze można zrobić w edytorze map i nie ukrywajmy, ale tak pewnie została zrobiona. Każdą mapkę można otworzyć i zobaczyć. Tyle. Co do punktacji proponowałbym ankietę. Ja mogę dać 2/10, bo ta gra zburzyła mój pogląd na SF. Dziękuję
Horrendalnie wielce streszczając Wasze recki: Epic art of trolling from the authors...
Właśnie zrobiłeś to samo... Nikt nie prosił o streszczanie, wręcz przeciwnie.
Właśnie zrobiłeś to samo... Nikt nie prosił o streszczanie, wręcz przeciwnie.
W skrócie: Fabuła..... jest spoko, ale mogła by być DŁUGA. Nowa rasa: Totalnie przesadzona! Rzuca w ciebie wszystkim co ma, a ma wiele. Długość gry: ok. 1,5 h bo tylko 4 mapy. Nie tego oczekiwałem po nowym dodatku. AHA jeszcze dodam że gra ma fajnego buga: Zakładam kaptur, a tu co?! Kaptur przenika mi przez włosy, ale tylko w trakcie gry, a w filmikach jest normalnie. Co mnie najbardziej zawiodło, oprócz wyżej wymienionych minusów??? Brak rozgrywki dowolnej!
Ocena: 5/10
Ocena: 5/10
Dodatek robiony przez ponad rok z ciągłym odwlekaniem.
4 mapy i 1,5 godziny rozgrywki.
Porażka na całej linii.
4 mapy i 1,5 godziny rozgrywki.
Porażka na całej linii.

Widać że tak naprawde to SF zaczyna upadać ... słyszałem że ma w najbliższym czasie powstać 3 część ale jak czytam te recenzje ... sam już nie wiem co z tego będzie . Ale wracając do gry gra na godzinkę jak się komuś nudzi to proszę bardzo fabułą można wziąść i się pociąć że już o intelgięcji postaci nie wspomnień ... Osobiście nic a nic mnie w tym dodatku nie urzekło rasa zdecydowanie "przesadzona" . Moja osobista ocena to 3/10 za fajną grafikę 
niech Aryn ma was wszystkich w opiece XD
Dużo bugów jest. Nawet ten przeklęty edytor. Mimo iż udało mi się wydobyć z silnika gry mapy to myśli, myśli, myśli i się wyłącza. Otworzyło mi jedynie Zachodnią Gardę ... WOW. Ogółem teraz daje tej grze 1/10, ratuje ją jedynie muzyka.
Spellforce 3 ? Daj jakiegoś linka, bo nie chce mi się wierzyć. Oby okazało się, że ten dodatek zrobili tak na odwal się by mieć więcej czasu na trójkę. OBY
Spellforce 3 ? Daj jakiegoś linka, bo nie chce mi się wierzyć. Oby okazało się, że ten dodatek zrobili tak na odwal się by mieć więcej czasu na trójkę. OBY
Czytam wasze posty... Raczej nie polecacie tego kupować, prawda? Trzeba będzie poczekać na jakąś promocję lub coś w tym rodzaju, żeby zaliczyć
Choć i tak pewnie w stosunku jakość/cena było by drogo (nie mam gry, cała moja opinia opiera się na waszych wypowiedziach).
Czytałem na stronie twórców gry -chyba- że sa dodatkowe kampanie swobodne, ale za dodatkową kase w euro.W Polsce ich nie ma.Bodajże 3 kampanie.Być może Polscy wydawcy gier już wyczaili że ten dodatek SF2 jest po prostu cienki.Ja miałem ten problem, że nieudało mi się przejść kampanii bohatera, bo nabyłem już tak zbugowaną wersję, że po kilkanaście razy nie można było zrobić sava albo nie szło przekroczyć jakiegoś odcinka-bam - konec gry.
Ostatecznie nie gram w to, strasznie mnie rozczarowali-a łudziłem się że będzie tak samo fajny jak poprzednie.Może trzeba by im napisać jakąś fajną fabułe.
Ostatecznie nie gram w to, strasznie mnie rozczarowali-a łudziłem się że będzie tak samo fajny jak poprzednie.Może trzeba by im napisać jakąś fajną fabułe.

Venetic
Wchodzę na stronę Spellforce'a i rzeczywiście zrobili nową kampanię. Zresztą FiD jest strasznie niedorobiony. Ale... To, że byli na tyle bystrzy, by robić kampanie w edytorze map daje nam możliwość stworzenia przez nas własnego zestawu misji. Ktoś chętny ?