Krucza Przełęcz

Spellforce: Shadow of the Phoenix
challanger
Skrytopisarz

Post by challanger »

Wszystko fajnie, ale ja mam pytanie. Jak zniszczyć pierwszą linię obrony składającą się z 2 wież czarnoksiężników. Myślałem na początku że od tego będą te chodzące fortece, niszcząc na odległość a tu lipa.
Bezix
Łowca postów
Postać w RPG: Terill Senus

Post by Bezix »

Domyślam się, że kazałeś chodzącym fortecom atakować Czarne Wieże i zrobiłeś źle. Ustaw ich na odległość taką, żeby nie dosięgał ich czar wieży, ale pod żadnym pozorem nie każ atakować. Zauważ, że zaczną oni sami rzucać kamieniami w wieże :wink:.
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

I dobrze myślałeś. Trzeba tylko ustawić fortecę w odpowiednim miejscu. Ona ma większy zasięg niż wieża, więc po kawałeczku trzeba powoli przesuwać fortecę w kierunku wieży aż zacznie strzelać jednocześnie uważając żeby nie podprowadzić jej za blisko, w zasięg wieży.

Jeśli używasz 1 sztuki, to po kilkunastu strzałach wieża zostanie zniszczona i należy zrobić to samo z drugą.

Przy niszczeniu drugiej wieży proponuję podprowadzić bliżej wojsko, bo zaraz po zniszczeniu 2 wieży z bramy wychodzi dość liczne wojsko wroga.

Fortecy nie niszcz, przyda się w późniejszym etapie tej mapy (będzie w dalszej jej części jeszcze jedna wieża do zniszczenia).

Edit - kilka sekund spóźnienia :)
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
kenji122
Skrytopisarz

Post by kenji122 »

SKERG tez jest tylko pojawia sie w tedy jak za ktoryms razem nie uda ci sie przelaczyc dzwigni, wtedy wylazi z tych kamieni kolo portalu i chce od ciebie 1 golda
Post Reply