Witam
Czy właściwie włócznie są przydatne w grze?
Czy często można je znaleźć?
Ile jest ich łącznie(czy ktoś wie?
Czy włócznie są jedno- czy dwuręczne?
Do włóczni rozwijać jakieś opancerzenie(jakie)?
Występują w Bof i SoF?
Włócznie
1) Czy są przydatne to nie wiem, pewno rzecz gustu, ale obrażenia mają konkretne.
2) Szczerze to nie pamiętam jak często je znajdujemy, ale jest ich po równo w BoW i SoP, a w Grze Swobodnej są głównie u kupców.
3) Wiem natomiast, że są dwuręczne i wymagają rozwijania zarówno Lekkiego jak i Ciężkiego Uzbrojenia.
4) Jaki pancerz lepszy? Wg mnie ciężki pancerz, bo włócznie są dwuręczne i przez to nie mamy tarczy, więc w lekkim pancerzu mamy za mało ptk pancerza.
2) Szczerze to nie pamiętam jak często je znajdujemy, ale jest ich po równo w BoW i SoP, a w Grze Swobodnej są głównie u kupców.
3) Wiem natomiast, że są dwuręczne i wymagają rozwijania zarówno Lekkiego jak i Ciężkiego Uzbrojenia.
4) Jaki pancerz lepszy? Wg mnie ciężki pancerz, bo włócznie są dwuręczne i przez to nie mamy tarczy, więc w lekkim pancerzu mamy za mało ptk pancerza.
1. Teoretycznie rzecz biorąc owszem, bo zadają naprawdę przyzwoite obrażenia i korzystając z nich, masz dostęp jednocześnie do umiejętności z obu drzewek Uzbrojenia. W praktyce, musisz przeznaczyć na rozwijanie włóczni aż cztery pkt. cech, więc nie będziesz ani silny, ani bardzo wytrzymały, ani... no, średniak z Cb. będzie.
2. Stosunkowo tak, dość często się na nie natykałem i w Oddechu Zimy i w Feniksie.
3. Ile? Dokładnie Ci nie powiem, ale łącznie chyba kilkanaście.
4. Bodajże dwuręczne, choć głowy nie dam.
5. Podpisuję się pod Przemmirem, zdecydowanie ciężkie, można na tym tylko zyskać, a i tak jesteśmy w miarę zwinni i zręczni.
6. Tak, nie ma ich tylko w Zakonie Świtu.
2. Stosunkowo tak, dość często się na nie natykałem i w Oddechu Zimy i w Feniksie.
3. Ile? Dokładnie Ci nie powiem, ale łącznie chyba kilkanaście.
4. Bodajże dwuręczne, choć głowy nie dam.
5. Podpisuję się pod Przemmirem, zdecydowanie ciężkie, można na tym tylko zyskać, a i tak jesteśmy w miarę zwinni i zręczni.
6. Tak, nie ma ich tylko w Zakonie Świtu.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
And if you won't...

-
grzesiek1306
- Skrytopisarz