Jak przejść kampanię Aryna

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Post Reply
Gamer
Skrytopisarz

Jak przejść kampanię Aryna

Post by Gamer »

kto mi powie jak przejść kampanię Aryna?Proszę o pomoc.
Koyuki
Skrytopisarz

Post by Koyuki »

Taki poradnik zapewne na forum się znajdzie, wystarczy poszukać, a jeśli nie ma, to powiedz gdzie masz problem...
Gamer
Skrytopisarz

Post by Gamer »

To nie gg, uważaj na przyszłość z takimi postami - st34l3k
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

O ile pamiętam, w tym orkowym obozie (to chyba była Szrenica) są miotacze ognia.

Gromadź żywność, zbuduj armię orków złożoną najlepiej z samych szamanów (nie wiem czy pikinierzy już są, ale jak są, to niech stanowią 1/4 armii) i idź na atakujących. Avatarem broń obozu. Jak już sie rozprawisz z trollami, rozstaw pozostałych orków w bazie i zbieraj żer.

Potem osadę zaatakują Cesarscy. Nie broń jej, jeno wiej do elfów osłaniając uciekinierów.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Głównym problemem też są tu drzewołaki. Zadają mocne obrażenia, więc radzę sformować oddział złożony z samych szamanów. Jedna salwa złożona z 20 takich szamanów powala na kolana każdego wroga.

Jak już oczyścisz teren to wybuduj chatę myśliwych na takiej polance na zachód lekko od bazy. Postaw też magazyn żywności. I czekaj.

Tak mała rada. Jak już zostanie ci 100 żywności do końca to bohaterem zwiewaj pod bramę do elfiego posterunku. A szamanów postaw przy monumencie, niech obronią go przed pierwszą falą.
Gamer
Skrytopisarz

Post by Gamer »

Ale mi wszystkie budynki znikły.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Że niby cesarscy Cię pokonali i zniszczyli obóz? Jeżeli tak to uciekaj na samom północ do elfów i tam będziesz budował kolejną bazę i za jakiś czas scenariusz się powtórzy więc lepiej tam przyszykuj silną armię.Ewentualnie wczytaj wcześniejszy zapis gry i próbuj od nowa.
Gamer
Skrytopisarz

Post by Gamer »

Ale ja się przeniosłem na inną mapę to mi znikły budynki.
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

Musisz zastosować się do rad, które napisali poprzednicy. Wczytać poprzedni zapis gry (może zrobiłeś jakiś na samym początku tej mapy, a jeśli nie to z poprzedniej mapy) i postępować według podanych wskazówek. Zająć budynki (już nawet nie musisz ich budować), zrobić trochę wojska i zaatakować obozy trolli (i wykończyć również te drzewołaki - jak już Drakon pisał) i zabrać się za żywność - tylko, bo nic innego Cię nie interesuje.

Tylko nie licz na to, że się utrzymasz w którymś miejscu (tym czy innym). To nietypowe, ale na tej mapie uciekasz przed wrogiem, bo nie masz z nim najmniejszych szans. I jedyne co na początku musisz zrobić, to zebrać 1000 żywności a później w nogi (z mała tylko przerwą na pójście po klucz do bramy). A tak to do końca mapy ucieczka... niestety.
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
Gamer
Skrytopisarz

Post by Gamer »

dzięki.
Post Reply