[Poradnik]Otrzymywanie kasy przez Cheat Engine

Porady do gry SpellForce
Post Reply
Pawemol
Misiek

[Poradnik]Otrzymywanie kasy przez Cheat Engine

Post by Pawemol »

Witam , oto poradnik jak otrzymać kaskę przez cheat engine. Nie jest to trudne , wystarczy robić tu jest napisane :P
  1. Odpalamy SpellForce , włączamy postać obojętnie czy w grze swobodnej , czy kampanii. Ważne , żeby na mapce był kupiec.
  2. Teraz pobieramy Cheat Engine , lub instalujemy. Oczywiście możemy mieć już to zrobione , więc je włączamy
  3. W Cheat Engine wybieramy proces SpellForce.exe
  4. Przełączamy alt + tab do gry i patrzymy ile mamy kaski , zapamiętujemy tą liczbę.
  5. Teraz w polu Value w cheat engine wpisujemy liczbę złota , po czym klikamy first scan.
  6. Przełączamy do gry , idziemy do jakiegoś kupca. Wydajemy trochę złota.
  7. Teraz z powrotem do Cheat Engine , w Scan Type wybieramy Decreased Value , po czym klikamy next scan
  8. Teraz powinno nam zostać parę wyników , w których pisze liczba naszego złota. Żeby zmodyfikować klikamy na tą czerwoną strzałkę w Cheat Engine , po czym klikamy na wartość i modyfikujemy na ile chcemy (max 99999999) i zaptaszamy:
  9. No i mamy efekt :D
No to tyle , życzę miłego cheatowania :D

Kaska - złoto
Mój kanał na YouTube
Wiem , trochę zrąbane filmiki :D Image Pajacyk.pl--> klikaj codziennie
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Re: [Poradnik]Otrzymywanie kasy przez Cheat Engine

Post by MagnusArias »

Jak jeszcze raz coś napiszesz o artMoneyu/CheatEngine, to ciebie naprawdę usuną z forum. Zachowuj informacje dla siebie.
BTW, dział dobry, ale można to było dać w Najczęstsze pytana.
Pawemol
Misiek

Post by Pawemol »

MagnusArias wrote:Jak jeszcze raz coś napiszesz o artMoneyu/CheatEngine, to ciebie naprawdę usuną z forum. Zachowuj informacje dla siebie.
BTW, dział dobry, ale można to było dać w Najczęstsze pytana.

Po 1 to , to dział od takich rzeczy. Artmoney i cheat engine każdemu się przyda. Ty tu rządzisz ? Nie , więc pozwól mi pisać poradnik w dziale do tego przeznaczonym.

"Porady" - no , a to nie jest porada jak zdobyć trochę kaski ? Zastanów się trochę. Nie ma tutaj regulaminu lokalnego jak byś nie wiedział i nie ma nakazu pisać akurat w temacie wyżej przez ciebie wymienionym.

Jak jesteś taki bystry , to czemu nie zwrócisz uwagi tym co piszą w tym dziale pytania , oraz problemy ? Przecież dział pomoc jest od takich rzeczy , a nie porady.. Zwracasz uwagę człowiekowi , który pisze odpowiedni temat w odpowiednim dziale. Dla mnie to jest trochę dziecięce zachowanie.

Ps. I tak cheaty nie działają na multiplayer , więc się ogarnij.
Mój kanał na YouTube
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Dobra, pisz sobie. Ale przy każdej okazji, jak ktoś się pyta, "jak wbić poziom" to chodzi mu o zwykłe wbijanie, żeby roku nie straciło, to w takim temacie czekać tylko zanim Pawemol/ElvenShinwen napisze coś o AM albo CE.
To tyle.
Pawemol
Misiek

Post by Pawemol »

Pewnie w takiej sytuacji napiszę normalny sposób wbijania szybkiego lvla , lub zaproponuję cheaterstwo , w zależności jak autor sformułuje pytanie. Tak jak ty napisałeś nie wiem , czy mam zaproponować chaety , czy normalny sposób wbijania lvl.
Mój kanał na YouTube
Tallos
Łupieżca tematów
Postać w RPG: Faern Liom

Post by Tallos »

Pawemol, najpierw naucz się używać przecinków, bo mnie odstraszają. RATUNKU!
Why magic is magic?
Image
Karta Faerna
Landaen
Łowca postów
Postać w RPG: Falibor

Post by Landaen »

Pawemolu- najlepiej zaproponować uczciwość. Bo na pytanie ,,jak najszybciej wbić lvl" odpowiedź ,,użyj cheatów" jest dość głupia. Lepiej poexpić sobie uczciwie i mieć z tego jakąś przyjemność czy odpalić cheata i się całej tej przyjemności pozbawić, co?
Mess with the best - die like the rest.
Post Reply