Kilka pytań

Porady do gry SpellForce
Post Reply
Lectre
Niemy Mędrzec

Kilka pytań

Post by Lectre »

Może i przyspamię na dzień dobry, ale kilka pytań się zrodziło.

1. Można coś zrobić z tymi bugującymi questami?

a) "Saper" w Farlonowej Nadziei: posiadam Kamienie Wiecznego Ognia, lecz nie mogę ich oddać Farlonowi, brak opcji rozmowy;

b) Quest z Flinkiem McWinterem: Zabiłem Fayta 2 razy, mimo to nie zaliczało mi q, gdy zabierałem Złoty przedmiot z ciała;

Zdenerwowałem się, usunąłem mojego maga umysłu przez to, więc czysta ciekawość, następną postacią kiedyś, gdy zagram, będzie pewnie to samo.

2. Czysta teoria:

a) co wybrać jako dodatkową specjalizację, jeśli biorę całą białą magię?

b) jak wyżej, tyle, że z magią żywiołów.

Amen.
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

1. Nie mam bladego pojecia :wink: Może zmiana postaci coś da.

2. Biała magia jest typowo defensywna, polecam więc jakąś ofensywę. Jeśli chcesz magię (a to myslę, lepsze rozwiązanie) - daj czarną magię smierci albo umysłu ofansywną, lub żywiołu ognia. Takie jest moje zdanie.

Co do żywiołów - praktycznie to co wyżej, tyle że jakąś defensywę. Zaczęłam kiedyś Magiem zywiołów z umysłem - urokami i ciekawie się grało. Tu masz pewną dowolność, możesz wziąć białą-wzmocnienia, będziesz czynił spustoszenie w ożywieńcach.

I tak jak wcześniej mówiłam - lepiej jak już masz główną umiejętność magiczną, rób dalej maga. Jeśli weźmiesz jakąś bitewną umiejętność, będziesz słabszy, bo w dalszej części kampanii nie będziesz już z niej zbytnio korzystał.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Lectre
Niemy Mędrzec

Post by Lectre »

Dzięki Aileen, mądrze prawisz :D
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

2) Ja bym polecił połączenie z czarną magią. Takie osłabianie wrogów i buffowanie własnych jednostek :d
Image
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

1) Poleciłbym kupienie wersji 1.53, bo z tego co pamiętam to takie bugi jak piszesz były głownie w wersji 1.11 (tej z Clicka) oraz kilka z nich zostało w 1.52, choć mi się żadne takie bugi nie przytrafiały...

2) Zgadzam się z Sylarem.

Btw: Sylar dawno Ciebie tu nie było :)
Post Reply