Może i przyspamię na dzień dobry, ale kilka pytań się zrodziło.
1. Można coś zrobić z tymi bugującymi questami?
a) "Saper" w Farlonowej Nadziei: posiadam Kamienie Wiecznego Ognia, lecz nie mogę ich oddać Farlonowi, brak opcji rozmowy;
b) Quest z Flinkiem McWinterem: Zabiłem Fayta 2 razy, mimo to nie zaliczało mi q, gdy zabierałem Złoty przedmiot z ciała;
Zdenerwowałem się, usunąłem mojego maga umysłu przez to, więc czysta ciekawość, następną postacią kiedyś, gdy zagram, będzie pewnie to samo.
2. Czysta teoria:
a) co wybrać jako dodatkową specjalizację, jeśli biorę całą białą magię?
b) jak wyżej, tyle, że z magią żywiołów.
Amen.
Kilka pytań
1. Nie mam bladego pojecia
Może zmiana postaci coś da.
2. Biała magia jest typowo defensywna, polecam więc jakąś ofensywę. Jeśli chcesz magię (a to myslę, lepsze rozwiązanie) - daj czarną magię smierci albo umysłu ofansywną, lub żywiołu ognia. Takie jest moje zdanie.
Co do żywiołów - praktycznie to co wyżej, tyle że jakąś defensywę. Zaczęłam kiedyś Magiem zywiołów z umysłem - urokami i ciekawie się grało. Tu masz pewną dowolność, możesz wziąć białą-wzmocnienia, będziesz czynił spustoszenie w ożywieńcach.
I tak jak wcześniej mówiłam - lepiej jak już masz główną umiejętność magiczną, rób dalej maga. Jeśli weźmiesz jakąś bitewną umiejętność, będziesz słabszy, bo w dalszej części kampanii nie będziesz już z niej zbytnio korzystał.
2. Biała magia jest typowo defensywna, polecam więc jakąś ofensywę. Jeśli chcesz magię (a to myslę, lepsze rozwiązanie) - daj czarną magię smierci albo umysłu ofansywną, lub żywiołu ognia. Takie jest moje zdanie.
Co do żywiołów - praktycznie to co wyżej, tyle że jakąś defensywę. Zaczęłam kiedyś Magiem zywiołów z umysłem - urokami i ciekawie się grało. Tu masz pewną dowolność, możesz wziąć białą-wzmocnienia, będziesz czynił spustoszenie w ożywieńcach.
I tak jak wcześniej mówiłam - lepiej jak już masz główną umiejętność magiczną, rób dalej maga. Jeśli weźmiesz jakąś bitewną umiejętność, będziesz słabszy, bo w dalszej części kampanii nie będziesz już z niej zbytnio korzystał.
Spoiler: