Dolna Kraina - dwa problemy MEGA :]

Locked
Guest

Dolna Kraina - dwa problemy MEGA :]

Post by Guest »

Witam

Mam problem z dokończeniem misji w Dolnej Krainie. Otóż po wykonaniu misji "Wsparcie" i rozmowie z sierżantem Ardan 'm i otrzymać kolejnej misji, ani też wrócić do Siedmiogrodu, po prostu pętam się bez celu po krainie. :(

Jeśli ktoś umiałby pomóc, byłabym ogromnie wdzięczna, ponieważ gra jest jak dla mnie całkiem miodna.

Dodam, że posiadam wersję SpellForce 2 Złota Edycja 2.01 build #125055
Archimonde
Skrytopisarz

Post by Archimonde »

Skopiuj katalog z save 'y i powinno zadziałać.
„Słyszałeś, że kazał nazywać się Prawicą Pana? Według mnie Proteza brzmi trafniej.”
„Pani, jesteś naczyniem mądrości. Trudno mi uwierzyć, że cała zawartość gdzieś się wylała.”
„Świry! Nic tylko świry! Jagnię, Serafiel! I wszyscy wieszczą! Daj spokój, Daimonie! To szaleńcy. Uwielbiają wieszczyć. Same klęski, oczywiście. Widzą krew, zgliszcza, dym, sine trupy, gołe d**y i puste pudełka! Mam dość. Jeszcze jeden wieszczący szaleniec i podam się do dymisji.” - Maja Lidia Kossakowska - Siewca Wiatru
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Przede wszystkim witaj :wink:

Archimonde, dlaczego proponujesz od razu takie bhrutalne rozwiązanie? Jeśli z save 'm jest coś nie tak, reinstalacja raczej nic nie da.

Villemo, czy masz jakiś save sprzed tej misji, gdzie wszystko było jeszcze ok? Jeśli tak (i ten save nie jest z samego początku gry ;P), wczytaj go i sprawdź, czy błąd się nie naprawił.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Archimonde
Skrytopisarz

Post by Archimonde »

Brutalne??? To normalne. Sam zresztą miałem podobny problem w Spellforce 1 w trzeciej misji i nawet po zaczęciu nowej gry to było. A jak zrobiłem tak jak napisałem w swoim poście to było dobrze.

A, trza było od razu, że też miałeś coś takiego :) //Ari
„Słyszałeś, że kazał nazywać się Prawicą Pana? Według mnie Proteza brzmi trafniej.”
„Pani, jesteś naczyniem mądrości. Trudno mi uwierzyć, że cała zawartość gdzieś się wylała.”
„Świry! Nic tylko świry! Jagnię, Serafiel! I wszyscy wieszczą! Daj spokój, Daimonie! To szaleńcy. Uwielbiają wieszczyć. Same klęski, oczywiście. Widzą krew, zgliszcza, dym, sine trupy, gołe d**y i puste pudełka! Mam dość. Jeszcze jeden wieszczący szaleniec i podam się do dymisji.” - Maja Lidia Kossakowska - Siewca Wiatru
Guest

Post by Guest »

Hejka

Dzięki za radę, próbowałam na wszystkie możliwe dostępne środki, ale jedynie reinstalacja gry dała efekt i teraz wszystko śmiga jak powinno :)
Guest

Post by Guest »

Miałem ten sam problem. Ale jest na to sposób. Jak zacznie sie rozmowa trzeba szybko klikac "pomin" by za daleko nie odszedł i nic sie nie stanie : ]
Guest

Post by Guest »

Niestety... zdarzyło się to ponownie. Jest to błąd w grze, który pojawia się jeśli jest zainstalowany dodatek ze smokami. Jedynym rozwiązaniem okazało się pobranie ze stronki wydawcy poprawki. Teraz nie mamy już żadnych kłopotów.

Skoro problem rozwiązany, to temat zamykam. - st34l3k
Locked